Geplaatst op

Monopoly Delft

Na onder meer Den Haag, Amsterdam en Rotterdam heeft nu ook Delft een eigen versie van het Monopoly-spel.

Elk jaar worden een beperkt aantal speciale edities geïntroduceerd, en in 2017 was Delft aan de beurt. Het spel wordt verkocht bij Speldorado.

Monopoly Delft wordt in beperkte oplage gemaakt, dus liefhebbers dienen er snel bij te zijn. Voor inwoners van Delft is het een feest der herkenning.

Na de start komen eerst de straten; Vlinderweg, Reinier de Graafweg, Mekelweg, Mijnbouwstraat en de Rotterdamse weg.

Na de gevangenis volgt de Schieweg. Speciaal voor Delft volgt het Nuna veld, dat in combinatie met de TU Robotica een extra bonus geeft. Hierna volgt de Koepoortplaats, Westvest, Oostpoort, Nieuwe plantage en de Oostsingel.

Op het bord van monopoly kan je nog wel vrij parkeren, en hierna volgt naar mijn mening de belangrijkste straat van Delft; de Hippolytusbuurt met daarop de foto van onze zaak. Hierna volgen de straten Wijnhaven, Oude langendijk, Heiliger geestkerkhof, Doelenplein, en nu voor genoemde Tu Robotica, en de Beestenmarkt.

Het laatste deel van het bord bestaat uit de straten Choorstraat, Voldersgracht, Jacob gerritstraat en tot slot de Markt en de Oude delft.

Erg leuk aan het spel zijn ook de Delftse Algemeen fonds en Kans kaarten; zoals bijvoorbeeld; “Jouw huizen voldoen niet aan de bouwnormen van NEN” of “Het ondernemersfonds Delft ondersteunt je project”.

Alles is mooi vormgegeven met op elke straat  een foto van die straat en in het midden van het bord een mooie foto van het oude Stadshuis van Delft.

Leuk aan het spel is dat het niet meer zolang duurt door de speciale snelle dobbelsteen.

Een nadeel aan het spel vindt ik natuurlijk een speciale band heb met de hippolytusbuurt en die kaart dan ook altijd wil hebben. Mijn meedogenloze kinderen weten dit en buiten het altijd uit.

Oh ja de prijs is wel erg hoog in vergelijking tot het standaard Monopoly, maar zoals mijn vader zei; ”beter duur dan niet te koop” en een deel van de opbrengst gaat naar het Reinier de Graaf ziekenhuis.